Martine Verlaan

Mijn naam is Martine Verlaan en samen met mijn vriend woon ik in Heerhugowaard. Ik ben iemand die graag met mensen en met mijn handen werkt.

Mijn hele leven ben ik al bezig met opruimen, overzicht creëren, klussen, interieur en administratie. Als kind wisselden mijn zus en ik regelmatig van kamer of gingen we onze kamers opnieuw schilderen en inrichten. De zolder en voorraadkast opruimen voor mijn ouders deed ik met groot plezier. Mijn administratie hield ik altijd tiptop op orde. In mijn omgeving hebben veel mensen mij om hulp gevraagd om hun administratie op orde te krijgen, uit de schulden te komen, overzicht en ruimte te creëren in hun overvolle huis, verhuizen, meedenken voor een nieuw interieur en klussen.

Ik heb in de afgelopen jaren een breed scala aan mensen geholpen met psychische klachten, lichamelijke klachten en mensen die een steuntje in de rug nodig hadden omdat zij het overzicht kwijt waren. Dit varieerde van kleine dingen waar mensen mee vastliepen en alleen hulp nodig hadden met een planning en wat tips, tot aan een overvolle woning. Mijn handen gingen dan jeuken. Ik ging helpen spullen uitzoeken, deze verkopen of opruimen en hen helpen bij het schoonmaken van de ruimte of de woning. Ik zocht mee naar praktische kasten en opbergmaterialen, maar ook om een nieuwe stijl te creëren. We gingen die samen ophalen, neerzetten, schoonmaken en daarmee inrichten. We maakten ook een planning om een manier te vinden waarop iemand het zelf kon bijhouden. Ook hadden we tussentijds contact als hij/zij even vastliep.

Waarom ben ik Professional Organizer geworden?

De ervaringen die ik heb opgedaan, hebben mij gemotiveerd om de opleiding “Schuldhulpverlening” te volgen. Naast het helpen van mensen met hun financiële situatie, krijg ik veel energie van opruimen, orde in de chaos brengen, overzicht creëren en bezig zijn met interieur. Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding die aansluit bij schuldhulpverlening en de dingen waar ik blij van word, want hoe gaaf zou het zijn als je je werk kan maken van iets wat je het liefste doet?

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik iets wat perfect bij mij past, namelijk Professional Organizer. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar toen ik hier over aan het lezen was, hier word ik blij van! Ik ben direct de opleiding “Professional Organizer” gaan volgen en heb nu van mijn passie mijn werk kunnen maken.

Mensen helpen, orde in de chaos brengen en iets moois creëren, daar gaat mijn hart sneller van kloppen!

Organizen is mijn tweede natuur!

Geoptimaliseerd door Optimole